13–та Националната научно-практическа конференция

В дните преди християнския празник Цветница за пореден път комплекс Слънчев ден беше домакин на най-големия дерматологичен форум по българското черноморие Пролетните Варненски Дерматологични дни.

Заедно с провеждането на националната научно-практическа конференция беше организирано и изложение, на което взеха участие много от водещите европейски и световни вносители, дистрибутори и представители на лекарствени и козметични фирми.

В рамките на трите конферентни дни в девет научни заседания се представиха нови интересни случаи от практиката на водещи дерматолози от цялата страна, както и клинични случаи на специализанти и лекари в областта на дермотологията, онкодерматологията, инфекциозните дерматози, хирургичната и лазертерапия.
С особено внимание участниците слушаха и наблюдаваха секциите посветени на естетичната дерматология.
Д-р Дончо Етугов сподели митове и реалности при определяне на границите на естетичната медицина, а Даниела Донова, собственик на Medic8, проследи иновациите при употребата на ретинол. Интерес привлече и Slim Face lift от Agnes на д-р Емил Бърдаров, както презентацията за
фотостареене на Пенчо Кехаяминчев от фирма Биодерма.

Заслужено с най-голямо внимание беше възнаграден уъркшопа на фирма Продерма с водещ презентатор д-р Поп Миндру. На него бяха разкрити тайните на техниките за поставяне на двупосочните, резорбируеми конци и новостите при прилагането на Hydrobooster на Viscoderm.

Конференцията завърши с отличаване на най-интересните доклади и с пожелание през следващата година срещата да се състои отново в комплекс Слънчев ден.